Man City doet goede zaken en laat QPR degraderen

10 mei 2015, 17:46

Manchester City heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. The Citizens legden Queens Park Rangers in het eigen Etihad Stadium pijnlijk over de knie (6-0) en kunnen deelname aan de poulefase van de CL daardoor nauwelijks meer ontgaan. QPR is door de dikke nederlaag in Manchester officieel gedegradeerd.

QPR wist dat het bij een verliespartij zou degraderen en startte met frisse moed aan de loodzware uitwedstrijd tegen Man City. Al snel werd echter duidelijk dat het een kansloze missie zou worden voor de club van basisspeler Leroy Fer. Na vier minuten was het al 1-0, dankzij een fraai lepelballetje van Sergio Agüero. Later in de eerste helft gooide Aleksandar Kolarov het duel al in het slot, toen hij een vrije trap om de muur heen krulde: 2-0.

In het tweede bedrijf breidde Agüero met zijn tweede de score uit tot 3-0. Het was alweer zijn 24ste goal van het seizoen. Hij is de eerste speler in de clubhistorie van Man City die zoveel doelpunten wist te maken in één Premier League-seizoen. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte hij later zijn hattrick compleet. Daarna bediende de Argentijn James Milner, die er vijf van wist te maken. Silva zorgde nog voor een fraai slotakkoord: 6-0.

Het als tweede gerangschikte Man City staat nu, met nog twee speelronden te gaan, vijf punten voor op stadgenoot Manchester United. Nummer drie Arsenal staat, met twee duels minder te hebben gespeeld, drie punten achter. Veel maakt het echt niet uit als The Gunners nog langszij komen, aangezien plek twee en drie allebei recht geven op directe CL-deelname.

QPR heeft 27 punten verzameld in 35 optredens en is definitief gedegradeerd. Nummer zeventien Newcastle United is niet meer te evenaren, omdat het gat negen punten is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen