Toestand Belg kritiek: na hartfalen in kunstmatige coma

Toestand Belg kritiek: na hartfalen in kunstmatige coma

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 mei 2015 – België werd zaterdag opnieuw opgeschrikt door een hartfalen bij een speler tijdens een wedstrijd. Tim Nicot, actief bij vierdeklasser Beerschot-Wilrijk, werd getroffen door een hartstilstand tijdens een minivoetbaltoernooi in Hemiksem. De club van de speler heeft via de officiële kanalen bekendgemaakt dat de toestand van de vleugelverdediger kritiek is. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden.

"Onze 23-jarige linkerflankverdediger werd ter plaatse gereanimeerd en nadien overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij voor zijn leven vecht. Tim is niet meer bij bewustzijn geweest en wordt nu voor drie dagen in een kunstmatige coma gehouden", zo luidt het statement van Beerschot-Wilrijk.

De club organiseert maandagavond tussen 18.00 en 22.00 uur een bezinningsmoment in het Olympisch Stadion, waar steun aan de speler en diens familie betuigd kan worden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een speler in België met heftige hartproblemen kampt. Op maandag 27 april werd Lokeren-speler Gregory Mertens tijdens een wedstrijd van de beloften tegen Racing Genk getroffen door een hartaanval. De verdediger overleed drie dagen later.

Reacties

gerelateerd