De Zeeuw: "Waarom gaan we bij elk tikkie naar de grond?"

9 mei 2015, 13:03

Demy de Zeeuw vertrok in de zomer van 2011 bij Ajax en keerde in februari van dit jaar terug in de Eredivisie, bij NAC Breda. De 31-jarige middenvelder werd negatief verrast door het gedrag van de spelers van NAC, die volgens De Zeeuw te makkelijk naar de grond gaan. De 27-voudig international is niet blij met die tendens en heeft dat ook gegeven bij de spelers van de club uit Brabant. "We zijn veel te lief hier", vindt De Zeeuw.

"Bij mijn eerste wedstrijd tegen ADO Den Haag is er geloof ik wel tien keer iemand van ons naar de kant gegaan. Dan krijgt hij van de verzorger een slokje water en dan kan hij ineens weer verder. Dan denk ik: wat heeft dat water nou voor zin? Gaan we daar de wedstrijd door winnen? Dat heb ik daarna tegen de trainer en in de groep verteld. Ik geloof dat ze luisteren, want daarna is het gelukkig niet meer zo vaak voorgekomen", zegt De Zeeuw in het AD.

De middenvelder verkeert met NAC in degradatienood. In de laatste duels, tegen AZ en FC Groningen, moet de ploeg minimaal vier punten halen. Tot tevredenheid van De Zeeuw is er deze week scherp getraind door de ploeg van Robert Maaskant. "We mogen veel meer eisen van elkaar. Deze week ging dat een stuk beter, maar nog steeds zie ik spelers continu op het gras liggen. Waarom gaan we bij elk tikkie op de training naar de grond? Dat begrijp ik niet. Tijdens wedstrijden moet je ook kunnen incasseren. Dat geef ik dus aan. Dan zeg ik dat ze die vieze tackles in Moskou of bij Anderlecht eens hadden moeten zien. We zijn veel te lief hier.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen