Gent niet langs Charleroi, koppositie op de tocht

8 mei 2015, 22:56

AA Gent greep afgelopen speelronde de macht in de Belgische Pro League, maar slechts één week later is de koppositie al weer op de tocht komen te staan. De Buffalo's kwamen vrijdag in de eigen GHELAMCO-arena niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi.

Gent kwam moeizaam op gang tegen het goed georganiseerde Charleroi, maar in de 25ste minuut werd het dan toch 1-0. Renato Neto knikte raak uit een hoekschop. Daarna gingen de bezoekers uit Wallonië op jacht naar de gelijkmaker en in de 58ste minuut kregen ze loon naar werken. Kalifa Coulibaly was verantwoordelijk voor de verdiende 1-1. In de slotfase speelden beide ploegen voor de winst, maar een winnaar kwam er niet meer.

Als Club Brugge zondag wint bij Anderlecht, dan neemt het de koppositie over van Gent.