Spaanse clubs nemen juridische stappen tegen bond

Spaanse clubs nemen juridische stappen tegen bond

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 mei 2015 – De Spaanse LFP, vertegenwoordiger van de profclubs uit de twee hoogste divisies, wil met juridische stappen voorkomen dat het nationale profvoetbal voor onbepaalde tijd stil komt te liggen. De Spaanse voetbalbond overweegt verschillende duels uit te stellen vanwege een conflict over de verdeling van tv-gelden.

Het voornemen bedreigt de laatste twee speelrondes in de hoogste Spaanse voetbalklasse. Verder zullen ook de laatste vijf rondes in de Segunda División en de finale om de Copa del Rey tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao worden getroffen. "Als de overheid toegeeft aan deze chantage doen we een stap terug in de ontwikkeling van het Spaanse voetbal", aldus LFP-voorzitter Javier Tebas.

De tv-rechten worden nu per club verkocht, waardoor de topclubs het meeste geld ontvangen. Aan die situatie wil de bond een einde maken door de rechten per competitie te verkopen.

Reacties

gerelateerd