Huistra aangesteld als interim-bondscoach Indonesië

7 mei 2015, 13:42

Pieter Huistra is donderdag door de voetbalfederatie van Indonesië aangesteld als interim-bondscoach. De Nederlandse oefenmeester zal zich bij de WK-kwalificatiewedstrijden van volgende maand tegen Taiwan en Irak ontfermen over de coaching van de Indonesische ploeg. De oud-trainer van FC Groningen en De Graafschap is sinds december al werkzaam als technisch directeur bij de Indonesische bond.

Na de twee WK-kwalificatieduels zal er gekeken worden of Huistra zal aanblijven als bondscoach. "Ik wil de Indonesiërs laten zien dat ze trots kunnen zijn op de nationale ploeg. De wedstrijd tegen Taiwan zal geen eenvoudig debuut worden. Daarnaast is Irak een favoriet voor de groepswinst", stelt onze landgenoot op de website van de voetbalbond van Indonesië.

Huistra (48) is al de vijfde Nederlander die aan het roer staat bij het nationale elftal van Indonesië. Eerder waren Wim Rijsbergen (2011-2012, Henk Wullems (1996-1997), Frans van Balkom (1978-1979) en Wiel Coerver (1975-1976) bondscoach van Indonesië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen