30.000 supporters verwacht bij huldiging Groningen

6 mei 2015, 10:53

Algemeen directeur Hans Nijland kijkt uit naar woensdagavond, als de huldiging van FC Groningen plaatsvindt. De spelers en technische staf van de winnaar van de KNVB Beker worden dan gehuldigd in het Stadspark in de stad. "Dit waren een paar knotsgekke weken en dit is de kers op de taart", stelt Nijland.

De Groningen-directeur verwacht dat er 30.000 fans op de drafbaan in het Stadspark aanwezig zullen zijn. "Dat heeft de ploeg verdiend en dat zal de spelers goed doen", zegt Nijland in gesprek met RTV Noord. "Daarom is het logisch dat de huldiging in het Stadspark is en niet op de Grote Markt. Daar kun je nog geen 10.000 mensen kwijt", weet de directeur.

Groningen won de finale afgelopen zondag met 2-0 van PEC Zwolle. Het is een uniek succes voor de club. "Vanaf de gewonnen halve finale tegen Excelsior hebben we enorm toegeleefd naar de finale, vooral de supporters. De finale was geweldig. De vele bussen, de sfeer en entourage in De Kuip. Na afloop het feest op het veld en in de binnenstad van Groningen. Dit doet veel met de club, dit is een positieve boost, dat is klip en klaar", glimlacht Nijland. "Iedereen heeft het erover, voetballiefhebber of niet. We hebben Groningen op de kaart gezet. Er was rond de finale geen enkele wanklank, geen rellen."

De triomf geeft Groningen financieel gezien een flinke boost. "Het succes is nu al in de seizoenskaartverkoop van volgend jaar te merken", aldus Nijland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen