Nederland
1 – 0
Oostenrijk

"De mentaliteit van Mourinho heb ik nog nooit gezien"

"De mentaliteit van Mourinho heb ik nog nooit gezien"

5 mei 2015 – Cesc Fabregas werd afgelopen zomer gepresenteerd als aanwinst bij Chelsea. De middenvelder kwam over van FC Barcelona en greep afgelopen weekend met zijn nieuwe club de Premier League-titel. Eerder dit seizoen legde Fabregas met zijn team ook al beslag op de League Cup. Fabregas is tevreden over zijn debuutseizoen op Stamford Bridge en geeft de credits aan trainer José Mourinho, over wie de middenvelder lovende woorden spreekt.

De middenvelder vertelt op het digitale huis van zijn broodheer dat Mourinho geen moment verslapping tolereert. "Elke dag eist hij dat je op je top speelt", vertelt de middenvelder. "Hij weet precies hoe hij het beste uit je krijgt en dat is wat je wilt van een trainer. Het motiveren van een speler die zestig duels per seizoen is echt niet gemakkelijk, maar hij kan dat."

Mourinho doet alles om te winnen, zo heeft Fabregas ook ervaren. "Hij houdt van winnen. Hij heeft een mentaliteit die ik nog nooit eerder gezien heb. Ik begrijp nu pas hoe het kan dat hij zoveel prijzen heeft gewonnen in zijn loopbaan."

De Spaanse middenvelder kende een prima debuutseizoen. Met name in de eerste seizoenshelft was de international veelvuldig uitblinker bij Chelsea. "Mourinho heeft me het gevoel gegeven dat ik belangrijk ben voor het team", zegt de oud-speler van Arsenal. "Hij geeft me de vrijheid en dat is heel goed voor mijn zelfvertrouwen. Hij laat mij dingen voelen die ik als voetballer al lang niet meer gevoeld heb. Hij geeft me toestemming om speeches te geven en ik voel me belangrijk voor het team. Dat is goed voor een speler."

gerelateerd