Begroting Groningen stijgt door bekerzege naar twintig miljoen

5 mei 2015, 10:12

Door het winnen van de bekerfinale ziet het financiële plaatje van FC Groningen er een stuk rooskleuriger uit. De Trots van het Noorden ziet na het behalen van de KNVB Beker ruim 2,3 miljoen euro, het startgeld van de Europa League en drie uitverkochte thuiswedstrijden, op de rekening verschijnen. Toch weigert algemeen directeur Hans Nijland het geld over de balk te smijten.

Dit seizoen werkte de club met een begroting van zeventien miljoen. Volgend seizoen zal dat bedrag hoger liggen. "Die gaat richting de 20 miljoen", zegt Nijland in De Telegraaf. "Maar dit is een incidentele injectie. Als je volgend jaar onverhoopt geen Europees voetbal haalt, ga je wellicht weer net zo hard terug in begroting. Met name door de verkoop van Filip Kostic (voor zes miljoen euro aan VfB Stuttgart, red.) schrijven we dit jaar stevige zwarte cijfers. Laten we dat ook in de reguliere exploitatie gaan doen. Voor iedereen die denkt dat dit geld allemaal geïnvesteerd gaat worden in spelers: dat kan niet. We kijken voortdurend rond, maar gaan niet ineens anders doen dan we vorige week voor ogen hadden."

De kans bestaat dat sterkhouder Tjaronn Chery na dit seizoen een transfer maakt. "Wij houden serieus rekening met een vertrek van Chery en zijn tot een bepaald niveau bereid om daar medewerking aan te verlenen", zegt Nijland. Met Albert Rusnák lijkt de club al een vervanger in huis te hebben voor Chery. De winteraanwinst scoorde twee keer in de bekerfinale en werd daardoor de held van Groningen. "Hij heeft zijn transfervergoeding (ongeveer drie ton, red.) dubbel en dwars terugbetaald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen