Maradona haalt uit naar Blatter: "Totale anarchie binnen FIFA"

4 mei 2015, 23:18

Diego Maradona heeft weer eens uitgehaald naar FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De 79-jarige Zwitser hoopt bij de presidentsverkiezing op 29 mei op een vijfde termijn als preses van de mondiale voetbalbond, maar als het aan Maradona ligt, wordt de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein verkozen tot nieuwe FIFA-baas.

"Als ik niet geloofde dat hij een goede voorzitter zou zijn, zou ik hier niet aanwezig zijn", zei Maradona maandag volgens Het Nieuwsblad bij een bijeenkomst in Jordanië. "Iedereen in de voetbalwereld weet dat binnen de FIFA totale anarchie heerst, waar slechts één man over alles beslist. Maar die man weet niets. Daarom is het tijd voor verandering. Zelfs zijn collega's zouden Blatter moeten adviseren om op te stappen."

"Hij heeft het voetbal beschadigd. Het is tijd dat hij opstapt en ons, die vol energie zitten, het voetbal laat renoveren", aldus Maradona. Net als Ali Bin Al-Hussein gaan ook Luis Figo en Michael van Praag de strijd aan met Blatter. De Jordaanse prins zei eerder op de dag nog te overwegen te stoppen met zijn campagne omdat het misschien beter is dat Blatter één tegenkandidaat heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen