Ancelotti: "Juventus heeft ervaren spelers van topkwaliteit"

4 mei 2015, 19:34

Met verder Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München nog in het toernooi wordt Juventus door velen gezien als de minst sterke ploeg in de halve finales van de Champions League. Real-coach Carlo Ancelotti is echter op zijn hoede voor de club die afgelopen weekend haar titel in de Serie A prolongeerde. Dinsdag staan Juventus en Real in Turijn tegenover elkaar in de eerste halve eindstrijd van het miljoenenbal.

"Juventus heeft altijd een sterk team gehad", zei Ancelotti op de persconferentie, toen hij werd geconfronteerd met het feit dat Real Madrid pas één keer heeft gewonnen in Turijn. "Het is niet makkelijk om hier te winnen. Dat gezegd hebbende, willen we onze droom waarmaken en de Champions League opnieuw winnen. We willen dit jaar weer de finale spelen, maar daarvoor moeten 180 minuten gespeeld worden. We zullen er alles aan doen om ons doel te bereiken."

"Het belangrijkste is dat we ons hoogste niveau halen en al onze kwaliteiten benutten. We willen aanvallen, maar zullen ook heel goed moeten verdedigen", vervolgde Ancelotti. "Juventus heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in de Champions League. Afgelopen weekend hebben ze de landstitel veroverd en ze hebben ervaren spelers van topkwaliteit. Dat is hun kracht."

Real was in de kwartfinale te sterk voor Atlético Madrid. Ancelotti is het niet eens met de stelling dat Juventus te vergelijken is met de stadgenoot. "Ik denk dat Juventus verschilt ten opzichte van Atlético, het heeft andere eigenschappen", aldus de Italiaanse oefenmeester. "Het wordt dus een andere wedstrijd. Tegen Atlético hadden we veel balbezit en hebben we de wedstrijd gecontroleerd. Juventus vindt het juist fijn om de bal in bezit te hebben. Het wordt een ontmoeting tussen twee gelijkwaardige teams."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen