Nijland gaat verstandig om met bonus en gunt Chery transfer

4 mei 2015, 19:15

Als gevolg van de winst van de KNVB Beker kan FC Groningen een bonus van 2,4 miljoen euro tegemoet zien, omdat het volgend seizoen mag deelnemen aan de groepsfase van de Europa League. Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat het geld verstandig besteed zal worden.

"Laten we omzet en winst niet met elkaar vergelijken. Vergeet niet dat we extra kosten maken, omdat we ook drie Europese uitduels gaan spelen", zegt Nijland tegen de NOS. Op een hoger transfer- of salarisbudget hoeft men in de Euroborg niet te rekenen, benadrukt de beleidsmaker. "We gaan dat geld niet zomaar uitgeven, want het is een incidentele bijdrage. Dat komt niet terug als je je het jaar daarop niet voor de Europa League weet te plaatsen."

"Denk aan de jeugdopleiding", antwoordt Nijland als hem wordt gevraagd waar het geld dan wel in geïnvesteerd kan worden. "We zijn bezig met de bouw van een trainingscomplex, met daarbij een topsportzorgcentrum. Je hebt er als club meer aan als je daarin durft te investeren."

Ondertussen sluit Nijland niet uit dat Tjaronn Chery komende zomer vertrekt bij FC Groningen. "Je moet zo'n jongen ook een vertrek gunnen", stelt hij. "Hij wordt 27 jaar en heeft het hier fantastisch gedaan. Er komt heus wel weer een nieuwe Chery."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen