Luijckx van faillissement naar CL: "Maar je hebt nog niks"

4 mei 2015, 17:32

Het kan snel gaan: Kees Luijckx degradeerde afgelopen seizoen met Roda JC Kerkrade uit de Eredivisie, stapte in de zomer over naar het Griekse Niki Volos, trainde na het faillissement van dat team mee bij NAC Breda zonder er een contract te verdienen, maar kroonde zich zondag wel met Videoton tot kampioen van Hongarije. En dus lonkt voor de Nederlandse verdediger een avontuur in de voorronde van de Champions League.

"Ik had dit soort dingen helemaal niet verwacht. Dit is geweldig", aldus Luijckx in gesprek met RTV Noord-Holland. "Het is de voorronde van de Champions League, maar je hebt nog niks. Het kan erg moeilijk worden. Wie weet loten wij een heel mooie ploeg."

Luijckx werd in 2009 al eens kampioen met AZ. "Het kampioenschap in Hongarije is te vergelijken met dat in Alkmaar", stelt hij. "Wij zijn ook kampioen geworden door niet te spelen. Wij hadden een geïmproviseerde huldiging bij het AZ-stadion. In Hongarije vierden wij het bij het gemeentehuis. Daar stonden een paar duizend fans. Het was lekker uitbundig, net zoals bij AZ."

Luijckx heeft niet zijn stempel kunnen drukken op de landstitel van Videoton. "Ik heb heel weinig gespeeld, in totaal twee wedstrijden. Ik ben ook een maandje geblesseerd geweest. Mijn aandeel in het kampioenschap is miniem geweest", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen