FC Groningen wordt woensdagavond gehuldigd

4 mei 2015, 14:04

Drie dagen na de bekerfinale is het nog een keer feest in Groningen. Op woensdag 6 mei wordt FC Groningen in eigen stad gehuldigd voor de bekerwinst, meldt de club via de officiële kanalen.

De huldiging vindt plaats op de Drafbaan in het Stadspark en zal rond 19.35 uur plaatsvinden. Daarvoor, vanaf 18.15 uur, zullen spelers en staf in een open bus vanaf het stadion door de stad richting de Drafbaan rijden.

Gekozen is voor de drafbaan omdat hier vele tienduizenden fans een plekje kunnen vinden, laat de club weten. "De schatting van gemeente en club is dat mogelijk dertigduizend fans de bekerhuldiging van FC Groningen willen meemaken. Om deze reden hebben partijen ervoor gekozen de huldiging te houden op de drafbaan. Daarbij maakt de gemeente gebruik van de voorzieningen van het Bevrijdingsfestival, dat op dinsdag 5 mei op diezelfde locatie zal plaatsvinden. De drafbaan is één van de aangewezen locaties voor grote evenementen. Een huldiging in de binnenstad van Groningen is vanwege de beperkte capaciteit aldaar niet mogelijk."

FC Groningen won ten koste van PEC Zwolle de KNVB Beker, de eerste prijs uit de clubhistorie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen