Koploper Gent: "De titel? Dat is nog niet onze ambitie"

4 mei 2015, 11:36

Met nog vier wedstrijden te gaan is AA Gent de nieuwe koploper in België. De eerste landstitel uit de clubhistorie lonkt, al wil voorzitter Ivan de Witte daar nog niet aan denken. Hij geniet nu vooral van het feit dat zijn club voor het eerst sinds bijna 25 jaar de ranglijst aanvoert.

De Witte noemt de koppositie een 'geweldig moment' voor AA Gent. "Wij zijn al zo lang aan het werken aan de wederopbouw van deze club. Eerst aan het nieuwe stadion, nu aan ons sportief parcours. Die eerste plaats symboliseert de stappen die we al gezet hebben", stelt de voorzitter in gesprek met Sporza.

"Toch blijven we met de voetjes op de grond", vervolgt hij. Vooruitlopen op een kampioenschap in de Pro League wil de preses van de Belgische club zeker niet. "Er is een verschil tussen wat je als individu hoopt dat er gebeurt en wat er kan als je er rationeel over nadenkt. We blijven zeggen dat we tevreden zijn met de derde plaats. Er zijn ploegen die toch nog net iets meer inhoud hebben en die daardoor op het einde de bovenhand zullen halen", denkt hij. "Pas op, ik ontken niet dat ik af en toe wel van die titel droom. En als het in die laatste wedstrijd tegen Anderlecht echt om de titel gaat, zullen we er alles aan doen. Maar het is niet verstandig om nu al te hoog van de toren te blazen. Onze ambitie bijstellen, is ook tegenover onze spelers niet eerlijk."

"Nu mogen we wel genieten van die eerste plaats. Het doet me geloven in de toekomst van deze club. We gaan met deze trainer nog mooie momenten beleven. Samen met het afbetalen van onze schulden en de inhuldiging van ons stadion staat dit in mijn top 3 van mooiste momenten uit 15 jaar voorzitterschap", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen