De Leeuw: "Weet van gekkigheid niet wat ik moet doen"

Ger
3 mei 2015, 22:26

Michael de Leeuw kan zijn geluk niet op na de gewonnen finale van de KNVB Beker. De aanvaller was met FC Groningen met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle, de winnaar van afgelopen seizoen. De Leeuw heeft tijd nodig om de succesvolle avond te laten bezinken.

"Ik besef nog niet wat we voor elkaar hebben gekregen. Dat komt vermoedelijk pas over een paar dagen of zelfs weken. Momenteel beleef ik alles in een roes", aldus De Leeuw tegenover FCUpdate.nl. De Brabander was op weg naar de finale met zeven doelpunten van grote waarde voor FC Groningen. Tegen PEC Zwolle bleef De Leeuw 'droog' staan, waardoor hij niet op gelijke hoogte kwam met topschutter Arek Milik van Ajax. "Maar dat maakt me helemaal niets uit. Ik wilde alleen maar die beker hebben."

"Het was een finale met veel passie en strijd. De eerste tien minuten waren voor ons, daarna kwam Zwolle beter in de wedstrijd. Het kantelpunt was het inbrengen van Jarchinio Antonia", verwijst De Leeuw naar de twee assists van de invaller. "Het eerste doelpunt was een gelukkige, maar de 2-0 was een prima aanval. Uiteindelijk zijn wij de terechte winnaar. Na het laatste fluitsignaal wist ik van gekkigheid niet wat ik moest doen. Ik had natuurlijk nooit eerder een prijs gewonnen. Het werd uiteindelijk een feestje met onze supporters, want zij steunden ons vandaag grandioos."

Albert Rusnák kroonde zich tot matchwinner door na de pauze twee keer te scoren. "Hij is met zijn twee doelpunten nu natuurlijk een legende in Groningen. Wellicht gaan meer mensen zo'n kapsel nemen", lacht De Leeuw om de geblondeerde lokken van de Slowaak. "Als het een garantie voor succes is, neem ik in ieder geval ook zo'n kapsel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen