FC Porto langs laagvlieger en houdt Benfica onder druk

3 mei 2015, 22:24   Bijgewerkt: 4 mei 2015, 00:08

FC Porto is voor de dertiende keer op rij ongeslagen gebleven in de Portugese Liga ZON Sagres. De ploeg van coach Lopetegui, tweede in het klassement, zegevierde zondag met 0-2 bij laagvlieger Vitoria Setubal en bracht daarmee de achterstand op koploper Benfica terug tot drie punten. De equipe uit Lissabon haalde zaterdag al uit bij Gil Vicente (0-5).

Yacine Brahimi bracht FC Porto in de vijftiende minuut aan de leiding tegen Vitória Setúbal. Goalgetter Jackson Martínez bepaalde in blessuretijd de eindscore op 0-2. Het was al weer de achttiende treffer van het seizoen voor de Colombiaanse aanvaller. Bruno Martins Indi mocht na 25 minuten invallen bij FC Porto voor de geblesseerde Marcano.

De laatste nederlaag van Porto in de competitie dateert van 25 januari bij Marítimo Funchal. De dertien wedstrijden daarna leverden elf overwinningen en twee remises op.