PSV en Groningen spelen op 2 augustus om supercup

3 mei 2015, 22:03

PSV en FC Groningen strijden op zondag 2 augustus om de Johan Cruijff Schaal. PSV verzekerde zich twee weken geleden al van het landskampioenschap, met een 2-0 zege op PEC Zwolle in de finale sleepte FC Groningen zondag de KNVB Beker in de wacht.

De traditionele seizoensopener wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA. PSV kan voor de tiende keer de Johan Cruijff Schaal in de wacht slepen, FC Groningen speelde het duel nog nooit.

FC Groningen is door de bekerwinst rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. PEC Zwolle hoeft de hoop op Europees voetbal nog niet op te geven. Het bezet momenteel de zevende plaats in de Eredivisie en die plek levert aan het einde van de rit deelname aan de play-offs op. Met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op nummer negen SC Cambuur - FC Groningen staat achtste - zes punten en PEC Zwolle heeft ook nog een veel beter doelsaldo dan de Friese formatie.

Nummer zes SC Heerenveen is al zeker van deelname aan de play-offs. Feyenoord, AZ en Vitesse zijn nog in de race voor de derde plek, direct goed voor Europees voetbal. Ajax eindigt sowieso als tweede en speelt dus in de voorronde van de Champions League, PSV is als kampioen al geplaatst voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen