Lazio morst, Fiorentina boekt cruciale zege

3 mei 2015, 17:03   Bijgewerkt: 3 mei 2015, 21:49

Enkele uren na de overwinning van stadgenoot AS Roma heeft Lazio verzuimd om de tweede plaats in de Serie A weer over te nemen. Op bezoek bij Atalanta kwam de ploeg, zonder de geblesseerde Stefan de Vrij, niet verder dan een gelijkspel (1-1). Fiorentina won wel en deed goede zaken in de strijd om Europees voetbal.

Lazio had het lastig in Bergamo. Na een uiterst magere eerste helft was de stand nog 0-0, na de pauze kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Giuseppe Biava sprong het hoogst bij een corner en kopte de bal onhoudbaar tegen de touwen. Met Edson Braafheid als invaller kwam Lazio nog wel op gelijke hoogte via Marco Parolo, die een afgeslagen corner op fraaie wijze binnenwerkte, maar verder kwam de ploeg uit Rome niet.

Door de puntendeling blijft Lazio steken op plek drie, één punt achter stadgenoot AS Roma. Eerder op de dag had Roma drie belangrijke punten gepakt door in eigen huis met 2-0 te winnen van subtopper Genoa.

Die overwinning van Roma was goed nieuws voor Fiorentina, dat met onder meer Genoa in een gevecht om Europees voetbal verwikkeld is. De ploeg uit Florence pakte zondag wél de volle winst, het won met 3-1 van Cesena, en maakte daardoor een mooie sprong op de ranglijst. Het passeerde niet alleen Genoa, maar ook Sampdoria. Op zaterdag had Sampdoria al verloren van de kersverse kampioen Juventus. Bij Fiorentina was Josip Ilicic de grote man in de wedstrijd tegen Cesena, hij scoorde vroeg in de wedstrijd twee keer.

Inter raakte achterop bij Fiorentina door thuis niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel tegen Chievo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen