FC Utrecht
0 – 0
Vitesse
SC Heerenveen
2 – 2
AZ

AA Gent neemt koppositie over, Anderlecht blijft in spoor

AA Gent neemt koppositie over, Anderlecht blijft in spoor

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 mei 2015 – De nieuwe koploper van de Belgische competitie is AA Gent. Op bezoek bij Kortrijk profiteerde de club optimaal van de nederlaag die concurrent Club Brugge zaterdag leed bij Standard Luik (0-1).

Opvallend genoeg hoefde AA Gent niet te scoren om tot winst te komen tegen Kortrijk. Een eigen doelpunt van Maxime Chanot, halverwege de tweede helft, bleek beslissend in de wedstrijd. De international van Luxemburg werkte een voorzet van Gent-uitblinker Danijel Milicevic achter zijn eigen doelman.

AA Gent heeft nu, met nog vier wedstrijden te spelen, één punt meer dan Club Brugge. Een eerste landskampioenschap uit de clubhistorie begint dus voorzichtig te lonken voor de Buffalo's.

Anderlecht blijft in het spoor van AA Gent en Club Brugge. De titelverdediger zegevierde later op de dag met 0-1 bij Charleroi en verkleinde daarmee de achterstand op Gent tot vier punten. Andy Najar maakte in het Stade du Pays de Charleroi het winnende doelpunt. De Hondurees promoveerde in de 21ste minuut een mislukt schot van Dennis Praet alsnog tot doelpunt.

Reacties

gerelateerd