Barça maakt er weer een show van en maakt er acht

Barça maakt er weer een show van en maakt er acht

2 mei 2015 – Ruim een halve week na de tennisscore tegen Getafe (6-0) maakte FC Barcelona er weer een voetbalfeest van. De Catalaanse topclub won buitenshuis met 0-8 van Córdoba. Dankzij de riante overwinning vergrootte Barça de marge met nummer twee Real Madrid weer tot vijf punten. De titelconcurrent komt later op de avond (20.00 uur) nog in actie, de Madrilenen spelen de pittige uitwedstrijd tegen Sevilla.

Bij Barça zijn vrijwel bijna alle ogen dit seizoen gericht op 'MSN', de gouden driehoek in de voorhoede van de Catalanen: Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Tegen Córdoba liet het koningstrio weer zien van onschatbare waarde te zijn voor de lijstaanvoerder van Spanje. Suarez produceerde drie doelpunten, Lionel Messi maakte er twee. Bij een 0-6 stand stelde Messi zijn aanvalsmaatje Neymar, die al wel de lat geraakt had, in de gelegenheid om ook een duit in het zakje te doen. De overige treffers werden gemaakt door Ivan Rakitic en Gerard Piqué.

De doelpuntenteller van Messi, Suarez en Neymar staat dit seizoen nu al op 108. De drie sterren lijken Barça de landstitel te schenken. Met nog drie speelronden te gaan loopt Real nog altijd achter de feiten aan, zeker als er niet gewonnen wordt in Andalusië. Gaat de nummer twee ten onder bij Sevilla, dan lijkt de titelstrijd beslist te zijn. Zeker als Barça zo doorgaat, het voetbal van de halve finalist in de Champions League is echt om te smullen.

Door de oorwassing in het Camp Nou is voor Córdoba nu definitief het doek gevallen. Na één seizoen in de Primera División te hebben gespeeld, is de bescheiden club weer veroordeeld tot het spelen in de Segunda División.

gerelateerd