Van 't Schip houdt deur naar Ajax open: "Blijft mijn club"

2 mei 2015, 15:18

John van 't Schip is momenteel werkzaam als coach bij Melbourne City FC in Australië, maar sluit niet uit dat hij in de toekomst weer een functie gaat bekleden bij Ajax. "Zeg nooit nooit, maar ik denk daar nu niet aan", zegt de oud-speler van Ajax, die jarenlang assistent-trainer was in Amsterdam en ook even als interim-coach voor de groep stond.

Van 't Schip werkt sinds 2013 in Australië en zit daar op zijn plek, zo zegt hij tegen Helden Online. "Ik heb het erg naar mijn zin in Melbourne. Ajax is en blijft mijn club, ik ken er nog steeds heel veel mensen. Het voelt voor mij als een familie, als thuiskomen. En dat is altijd fijn. Mocht er in de toekomst ooit nog een gelegenheid zijn om daar in welke functie dan ook te gaan werken, waarom niet? Maar dat wil niet zeggen dat ik gebonden ben aan een club of een plaats. Ik sta open voor heel veel dingen."

"Het is best lastig om, wanneer je in Australië werkt, echt in Europa aan de weg te timmeren", vervolgt Van 't Schip. "Maar ik ben hier en wil het zo goed mogelijk doen. We hebben steeds meer mogelijkheden om deze club tot de beste van het land te maken en dat is een proces waarin we momenteel zitten. Daar zijn we eigenlijk net mee begonnen, nu is het verder bouwen. En daarin wil ik een belangrijke rol hebben. Het doel is om hier succes te hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen