Spartak Moskou geeft in extremis zege weg tegen Zenit

2 mei 2015, 14:35

Spartak Moskou heeft vanmiddag (zaterdag) verzuimd om Zenit St. Petersburg een nederlaag toe te dienen. De ploeg van Quincy Promes stond lange tijd met 1-0 voor tegen de koploper van de Russische competitie, maar de bezoekers kwamen in blessuretijd via de Braziliaan Hulk nog langszij: 1-1.

Zenit stevent in Rusland af op de vierde titel sinds 2007, maar leek in de hoofdstad op weg naar een nederlaag. De Braziliaan Romulo scoorde kort na rust de 1-0 voor Spartak en de middenvelder leek daarmee de matchwinner van het duel te worden. Zenit-aanvaller Hulk besliste echter anders. Hij scoorde in blessuretijd de gelijkmaker, waardoor Zenit een voorsprong van negen punten heeft op FC Krasnodar, dat wel een duel minder speelde en het gat dus nog kan verkleinen.

Bij Spartak speelde Promes nagenoeg het gehele duel, hij werd in negentigste minuut naar de kant gehaald. Door de puntendeling blijft de ploeg vijfde. Bij een zege had de club stadgenoot Dinamo Moskou gepasseerd op de ranglijst van de Russische Premier League.