Van Mosselveld weg bij RKC: "Australië lijkt me wel wat"

2 mei 2015, 12:47

RKC neemt na dit seizoen afscheid van Frank van Mosselveld. De 31-jarige verdediger speelde de afgelopen negen jaar voor de club uit Brabant, maar is toe aan een nieuwe uitdaging. Hij hoopt een mooie stap naar het buitenland te kunnen maken.

De verdediger beseft dat het geen vanzelfsprekendheid is om negen jaar bij één club te spelen. "Tegenwoordig ben je al bijzonder als je twee, drie jaar bij een club speelt. Ik heb wel 200 teamgenoten gehad, kun je nagaan hoe lang ik hier heb gespeeld", zegt hij lachend tegen Omroep Brabant.

Hij hoopt komende zomer te tekenen bij een club uit het buitenland. "Ik ga niet meer in Oost-Europa lopen ballen, maar een club uit een mooi land lijkt me wel wat. Australië bijvoorbeeld. Maar de vraag is of die zitten te wachten op een speler van de nummer laatst van de Jupiler League", zegt hij realistisch. Van Mosselveld hoopt na zijn actieve voetballoopbaan terug te keren in Waalwijk. "Het idee is nu een trainerscursus te gaan doen en bij RKC betrokken te blijven buiten het veld, bijvoorbeeld op technisch vlak. Ooit wil ik hier technisch directeur worden, en met RKC de Eredivisie in. Dat is een droom, maar wel een hele mooie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen