Nijland: "Stef had misschien beter voor AZ kunnen kiezen"

2 mei 2015, 10:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op negentienjarige leeftijd vertrok talent Stef Nijland zeven jaar geleden van FC Groningen naar PSV. In Eindhoven wist de aanvaller zijn belofte echter niet in te lossen. Achteraf had Nijland toen mogelijk beter voor AZ kunnen kiezen, denkt vader en FC Groningen-directeur Hans Nijland.

De aanvaller kreeg in zijn periode in Eindhoven regelmatig te horen dat hij te lief zo zijn om te slagen. "Of dat hem in de weg heeft gezeten? Dat weet ik niet'', zegt Hans Nijland in De Telegraaf. "In die tijd hadden ook Ajax, Feyenoord en AZ zich bij ons gemeld. Achteraf heb ik wel eens gedacht of het niet beter was om de stap naar het AZ van Louis van Gaal te maken. Want je weet als híj het in je ziet zitten, dat hij dan voor je gaat."

"Ik ben niet zijn zaakwaarnemer, maar heb daar toen een keer uitgebreid met Marcel Brands (toen technisch manager AZ, red.) over gesproken. Wellicht hadden wij als ouders moeten adviseren dat hij nog even één of twee jaar met de stap naar PSV moest wachten. Hij ging daar niet als volwassen kerel heen, dat kon ook niet."

Stef Nijland werd uitgeleend aan Willem II, NEC en het Australische Brisbane Roar. Momenteel staat hij onder contract bij PEC Zwolle, waarmee hij zondag de bekerfinale speelt. "Ik heb me geen minuut zorgen gemaakt over dat ik het bij PSV zou gaan redden", zegt hij. "Ik kon mee met het trainingsniveau en uiteindelijk zou dat er in wedstrijden uitkomen, dacht ik. Alleen toen het bij NEC ook niet lukte, begon ik wel aan mezelf te twijfelen. Dat ik nu wekelijks in de Eredivisie voetbal, doet me in elk opzicht goed.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen