Nijland over finale: "Het is nóg groter dan vorig jaar"

30 april 2015, 13:38

Voor PEC Zwolle is de tweede bekerfinale op rij natuurlijk uniek, maar voor Stef Nijland zitten er nog twee extra speciale tintjes aan de eindstrijd in De Kuip van komende zondag. Voor de aanvaller is het niet alleen een kans om weer geschiedenis te schrijven met de bekerhouder, maar hij neemt het in Rotterdam ook nog eens op tegen zijn oude club én vader Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen. FCUpdate.nl sprak met de clubtopscorer van PEC Zwolle over waarschijnlijk de meest bijzondere wedstrijd in zijn carrière.

Vorig jaar wervelde PEC Zwolle in de finale met 5-1 over Ajax heen, maar Nijland kwam toen niet aan spelen toe in De Kuip. Dit jaar kent de aanvaller echter een beduidend beter seizoen. In aanloop naar zondag loopt hij dan ook met een heel ander gevoel rond dan vorig jaar rond deze tijd het geval was. "Ik heb het idee dat het nóg groter is. Iedereen is zich er meer van bewust hoe geweldig de bekerervaring kan zijn", aldus de oud-Groninger, die dit seizoen al elf eredivisietreffers maakte. "Als speler is het voor mij een heel ander seizoen dan vorig jaar."

Voor Nijland is het niet alleen een unieke kans om nog een prijs te pakken, de finale heeft voor hem ook een speciaal tintje omdat hij zijn oude club én vader Hans ontmoet. "Dat maakt het heel speciaal en extra beladen. Er wordt heel veel over gesproken in de familie", aldus Stef, die aangeeft dat het contact met Nijland senior de laatste tijd niet heel anders was dan normaal. "We praten altijd veel over voetbal en hebben vaak telefonisch contact. Er is door de finale natuurlijk veel aandacht voor ons, maar het zal de komende dagen wel iets rustiger worden. De focus ligt uiteindelijk toch op de wedstrijd. Alle randzaken en sentimenten zijn leuk, maar dat is meer iets voor de buitenwacht. Voor mij gaat het puur om het voetbal", aldus de PEC Zwolle-topscorer. "Ik heb in het verleden wel gemerkt dat, als je tegen je oude club speelt, alle sentimenten op het veld niet meer aan de orde zijn".

Hans Nijland

Hans Nijland

Het is duidelijk er enorm veel op het spel staat. Op de vraag of het de wedstrijd met de grootste belangen is die hij ooit heeft meegemaakt, antwoordt Nijland als volgt: "Dat denk ik wel. De club kan financieel een hele mooie stap zetten, maar de prestige blijft voorop staan. Dat je een prijs met PEC Zwolle kan pakken blijft uniek en je merkt aan alles dat de belangen nóg groter zijn dan vorig seizoen, zeker omdat je bij winst direct in de poulefase van de Europa League terechtkomt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen