'Topspits' Ogbeche blijft bij SC Cambuur

30 april 2015, 13:08

Cultheld en clubtopscorer Bartholomew Ogbeche speelt ook volgend seizoen voor SC Cambuur. De club uit Leeuwarden heeft een optie in het contract van de Nigeriaanse aanvaller gelicht, waardoor hij nu tot de zomer van 2016 vastligt. Dat is prachtig nieuws, vindt technisch manager Marcel Keizer.

"Voor Cambuur- en Eredivisie-begrippen is 'B' een topspits", zegt Keizer op de website van zijn club over de 30-jarige Ogbeche. "Hij brengt heel veel ervaring en rust met zich mee en is in dat opzicht een voorbeeld voor met name de jonge jongens in de groep. Dit is gewoon heel goed nieuws voor de club."

Ogbeche kwam in januari 2014 aanwaaien bij Cambuur, waarna hij zichzelf snel onsterfelijk maakte door de derby tegen sc Heerenveen te beslissen. Eerder speelde hij voor onder meer Paris Saint Germain, ook was hij met de nationale ploeg van Nigeria actief op het WK van 2002. Dit seizoen was de aanvaller goed voor dertien competitiegoals, nooit eerder scoorde een Cambuur-spits zo vaak in één eredivisiejaargang.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen