Wigan weer gedegradeerd: "Promotie wordt enige doel"

29 april 2015, 15:45

In 2013 won Wigan Athletic nog de FA Cup, maar twee jaar later is de club gedegradeerd naar de League One, de derde liga van Engeland. Door de 2-1 zege van Rotherham op Reading kreeg de club het, net als Millwall en Blackpool, niet voor elkaar om lijfsbehoud te realiseren. De geplaagde club zal zich terug knokken, belooft voorzitter David Sharpe.

"Het enige doel voor het volgende seizoen is promotie, niets anders", zegt Sharpe daags na het degradatievonnis op de officiële clubwebsite. "In het voetbal zijn genoeg voorbeelden te vinden van clubs die sterker zijn teruggekomen na een degradatie", aldus de clubeigenaar. Wigan, dat voormalig speler Gary Caldwell aanstelde als opvolger van de ontslagen Malky Mackay, wist dit seizoen maar negen keer te winnen in 45 optredens.

In 2013 degradeerde Wigan uit de Premier League, nu is de volgende stap omlaag dus een feit. "Het is triest voor iedereen die Wigan een warm hart toedraagt. Maar laat het duidelijk zijn dat we terug zullen komen. We zijn al aan het heropbouwen", aldus Sharpe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen