Klopp na 'duivelse' bekerwedstrijd: "Het moest zo zijn"

29 april 2015, 09:00

Borussia Dortmund wist dinsdagavond, weliswaar na penalty's, voor een sensatie te zorgen. In het hol van de leeuw wist het de grote favoriet Bayern München uit te schakelen in de halve finale van de DFB Pokal. Coach Jürgen Klopp, die na het seizoen bij Dortmund vertrekt, sprak na afloop van een slijtageslag.

Het duel in de Allianz Arena eindigde in 1-1, waardoor er strafschoppen aan te pas moesten komen. Bayern baarde opzien in de penaltyreeks, door vier keer op rij te missen vanaf elf meter. Zodoende staat Dortmund voor de derde keer in vier seizoenen in de finale van de Duitse beker. "Het was een duivelse wedstrijd. Beide teams hebben absoluut alles gegeven en geprobeerd", sprak Klopp na afloop van het gewonnen duel.

"Ik had in de eerste helft wel graag wat meer moed gezien bij onze ploeg", vervolgt de coach van Dortmund. "Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat het prima was om in München te verliezen, als we maar vechtend ten onder zouden gaan. In de eerste helft zag ik niet de honger om naar de finale te willen gaan. We waren niet sterk. Wellicht dachten de Bayern-spelers in de tweede helft dat het al gespeeld was. Dat was niet het geval, wij werden gevaarlijk."

Uiteindelijk gaven penalty's dus de doorslag. "Het voetbal kan hard zijn. Ik weet niet hoe het komt dat er meerdere spelers van Bayern uitgleden", aldus Klopp, die doelt op de uitglijders van Philipp Lahm en Xabi Alonso. "Het moest zo zijn. Het is geweldig dat we de finale bereikt hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen