Robben verlaat stadion op krukken en wordt onderzocht

29 april 2015, 07:58

De rentree van Arjen Robben na een vervelende buikspierblessure was zeer kortstondig van aard. De vleugelaanvaller van Bayern München kwam dinsdagavond in de halve finale van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund (1-1, 0-2 na strafschoppen) in de tweede helft binnen de lijnen, maar moest binnen een kwartier alweer gewisseld worden wegens nieuw fysiek ongemak. Hij verliet het stadion op krukken en zal nader onderzocht worden.

Robben kampt met een spierblessure in zijn linkerkuit. "Hij zal woensdag nader onderzoek ondergaan", sprak Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge na het verloren duel met Dortmund. Robben kwam na 68 minuten spelen binnen de lijnen, maar na een kwartier spelen greep hij naar de achterkant van zijn linkeronderbeen, toen hij even aantrok om een diepe bal te halen. Het zag er direct al niet goed uit en de 31-jarige Nederlander moest dan ook meteen gewisseld worden.

Door de eerste blessure stond Robben ruim vijf weken buitenspel. Door een buikspierkwetsuur moest hij onder meer de interlands van Oranje tegen Turkije en Spanje en de CL-wedstrijden tegen FC Porto missen. Mogelijk heeft hij nu een spierscheuring opgelopen. Is dat het geval, dan moet hij de dubbele ontmoeting met FC Barcelona in de halve finale van de Champions League (6 mei en 12 mei) aan zich voorbij laten gaan.

Het is een flinke domper voor Bayern, dat na een onthutsend zwakke penaltyserie door Dortmund werd uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen