Feyenoord legt Dammers tot medio 2018 vast

27 april 2015, 09:32

Feyenoord heeft vertrouwen in Wessel Dammers. De 20-jarige speler heeft een nieuw contract gekregen in Rotterdam-Zuid, dat loopt tot het eind van het seizoen 2017/2018. Zijn huidige verbintenis liep komende zomer al, al lichtte Feyenoord eerder al een optie die hem tot medio 2016 in de Kuip hield.

Met het nieuwe contract beloont Feyenoord Dammers voor zijn ontwikkeling. Hij behoort dit seizoen voor het eerst tot de A-selectie en maakte zijn debuut als verdediger, terwijl hij in de jeugd vooral als aanvaller speelde. "Wij zijn uiterst tevreden over de ontwikkeling die Wessel doormaakt", zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "Op een voor hem andere positie dan hij gewend was, heeft hij dit seizoen grote stappen gemaakt. Dat zegt iets over zijn kwaliteiten en bereidheid om hier te slagen. Bovendien hebben wij er alle vertrouwen in dat hij nog verder kan groeien en die mogelijkheid willen we hem in de komende jaren bij Feyenoord graag bieden. Wat dat betreft is deze nieuwe verbintenis voor Wessel een mooie stimulans."

"Hiermee spreekt de club ontzettend veel vertrouwen in mij uit", reageert Dammers op zijn contractverlenging in de Rotterdamse Kuip. "Voor mij is dit een prachtig en leerzaam jaar geweest, mede dankzij de Europese campagne. De trips naar onder meer Sevilla en Rome waren heel mooi om mee te maken, terwijl ik in Luik zelfs mijn debuut mocht maken. Dat dit jaar zo zou uitpakken, is iets wat ik van te voren niet had verwacht."

Dammers voelt zich inmiddels helemaal thuis op de positie centraal achterin, waar coach Fred Rutten hem dit seizoen neerzette. "Ik ga vol voor die plek. Omdat ik er vroeger in de jeugd ook wel eens heb gespeeld, is die positie niet helemaal nieuw voor mij. Op dit niveau was het in het begin wel even wennen, maar ik begin me als verdediger steeds meer op mijn plek te voelen. Los daarvan zie ik nog veel mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen en ben heel blij dat ik daar de komende tijd bij Feyenoord de kans voor krijg", stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen