Vormer met assist belangrijk voor Club, Van Wijk degradeert

26 april 2015, 22:03   Bijgewerkt: 26 april 2015, 23:59

AA Gent leek na de vierde speeldag in play-off I van de Belgische Pro League bovenaan te gaan staan, maar in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge werd in het laatste kwartier een 2-0 voorsprong uit handen gegeven: 2-2. Hierdoor blijft de koppositie in het bezit van Club Brugge. Met nog zes duels te gaan heeft het twee punten voorsprong op AA Gent.

Door twee doelpunten van Danijel Milicevic ging AA Gent voor eigen publiek rusten met een 2-0 voorsprong. Op dat moment verdiend, al raakte Club Brugge tussen beide treffers door wel de paal. In het tweede bedrijf leek Gent de winst over de streep te gaan trekken, maar Duarte bracht in de 76ste minuut op aangeven van Ruud Vormer de spanning terug. Voormalig Vitesse-speler Claudemir kopte dertien minuten later de 2-2 eindstand op het scorebord. Stefano Denswil bleef op de bank bij Club Brugge, Vormer speelde de volle negentig minuten.

Bij Club Brugge's stadgenoot Cercle Brugge hangt de vlag er heel anders bij. Dat team verloor later op de avond met 3-1 bij Lierse SK en kwam daardoor op een onoverbrugbare 3-1 achterstand in play-off III, waardoor het na twaalf jaar is gedegradeerd uit de Pro League. Lierse SK mag zich in de nacompetitie met drie tweedeklassers proberen te handhaven.

Cercle Brugge, de ploeg van Dennis van Wijk, ging bij rust nog met 0-1 aan de leiding in het Herman Vanderpoortenstadion in Lier. Maar in het laatste kwart werd de winst uit handen gegeven. Door een eigen goal van Pierre Bourdin werd het in de 67ste minuut gelijk, in de laatste tien minuten maakten Rami Bensebaini en Souleymane Baba Diomandé het verschil namens Lierse SK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen