Kraker tussen Arsenal en Chelsea doelpuntloos gelijk

26 april 2015, 18:55   Bijgewerkt: 26 april 2015, 19:13

De kraker tussen Arsenal en Chelsea in de Engelse Premier League heeft geen winnaar opgeleverd. Beide teams, respectievelijk tweede en eerste in het klassement, hielden elkaar zondag in het Emirates Stadium van Arsenal op een 0-0 gelijkspel. Het betekent dat Chelsea komende woensdag in de uitwedstrijd tegen Leicester City nog geen kampioen van Engeland kan worden.

Chelsea-manager José Mourinho deed in de aanloop naar het Londense onderonsje nog extra nadrukkelijk een beroep op de scheidsrechter. De Portugese oefenmeester voelde zich dit seizoen al een aantal keer benadeeld door de arbitrage en zei daarom in zijn wekelijkse perspraatje dat hij hoopte dat niet alleen Chelsea en Arsenal een topprestatie zouden leveren, maar ook het arbitrale kwartet, onder leiding van Michael Oliver.

Oliver en zijn assistenten waren na de eerste 45 minuten echter de meest besproken mensen van het veld. In het eerste bedrijf waren er maar liefst drie situaties die een strafschop hadden kunnen zijn, maar Oliver wees niet één maal naar de stip. In de vijftiende minuut had het eerste moment plaats, toen Arsenal-keeper Ospina al dan niet bewust hard in botsing kwam met Oscar. De Braziliaan werd hard geraakt op het hoofd, maar kon in eerste instantie verder spelen. In de pauze werd hij alsnog gewisseld en naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Arsenal toonde de meeste aanvallende intenties in de burenruzie, maar kon amper een bres slaan in de hechte Chelsea-defensie. De bezoekers vonden een 0-0 gelijkspel wel prima en bereikten hun doel, wat na het laatste fluitsignaal werd gevierd als een overwinning. Als Chelsea komende woensdag wint bij Leicester City, dan kan het zich in het weekend daarop thuis tegen Crystal Palace tot landskampioen kronen.

Arsenal staat samen met Manchester City op de tweede plaats. Beide ploegen hebben 67 punten, maar de Londenaren hebben nog een wedstrijd tegoed. Het Manchester United van Louis van Gaal, dat eerder op de dag met 3-0 onderuit ging bij Everton, staat met twee punten minder vierde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen