Ajax sleept in slotfase omstreden punt uit het vuur bij PEC

26 april 2015, 16:30

PEC Zwolle heeft een overwinning uit handen gegeven in eigen huis tegen Ajax. Lange tijd stond er 1-0 op het scorebord voor de thuisploeg en kreeg het alle kansen om de voorsprong uit te bouwen, totdat invaller Kolbeinn Sigthórsson op de juiste plek stond om een puntje mee te nemen naar Amsterdam.

Er was nóg een oude bekende van de Amsterdammers die voor veel gevaar zorgde. Jody Lukoki dribbelde erop los en toonde zich in Zwolle als een echte smaakmaker met zijn behendige, frivole acties. Hij gaf de bal een paar keer goed voor, maar zijn ploeggenoten bewogen te weinig binnen de zestienmeter. Ook in het positiespel was PEC sterker, met name voor rust. Ben Rienstra, Jesper Drost en Mustafa Saymak combineerden uitstekend. Saymak kreeg zelf nog een uitstekende kans om een treffer op zijn naam te zetten, totdat Nick Viergever een fantastische tackle inzette.

Tien minuten later had aanvoerder Bram van Polen de beslissing op zijn schoen. De rechtsback kon zomaar doorlopen na een snelle aanval, maar wachtte te lang met afspelen. Uiteindelijk stuitte Van Polen zelf op Cillessen, die ijzersterk keepte in Zwolle. De Amsterdammers gingen meer druk zetten, in de hoop dat het meer kansen kon gaan creëren. Het bleef telkens bij 1-0, waardoor er nog genoeg tijd was voor de ploeg van Frank de Boer om op gelijke hoogte te komen. De hoop bleef levend en PEC ging slordig met de kansen om.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen