Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Groningen en Feyenoord houden elkaar in evenwicht

FC Groningen en Feyenoord houden elkaar in evenwicht

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 april 2015 – De wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. In een grotendeels gezapige pot voetbal was de thuisploeg de sterkste in de eerste helft, de uitploeg in de tweede. Het leverde een 1-1 eindstand op. Tjaronn Chery (FC Groningen) en Jordy Clasie (Feyenoord) waren de doelpuntenmakers in de Euroborg. Vlak voor tijd stuurde scheidsrechter Higler Khalid Boulahrouz met direct rood naar de kleedkamer.

Bij FC Groningen zijn alle ogen al een tijdje gericht op zondag 3 mei, als de ploeg uit het noorden in de bekerfinale zijn opwachting mag maken tegen PEC Zwolle. De vorm lijkt prima te zijn bij de Groningers: sinds de winst in de halve finale van de beker werd er niet meer verloren. Feyenoord staat op een acceptabele derde plek, maar de Rotterdammers wisselen dit jaar uitstekende wedstrijden af met dramatische prestaties. Zo werd vorige week in eigen huis nog verloren van laagvlieger Go Ahead Eagles.

Reden genoeg voor de Rotterdammers om beter voor de dag te komen tegen FC Groningen, al was daar in eerste instantie bar weinig van te merken. In de eerste helft, waarin meer fout dan goed ging, kreeg de thuisploeg de meeste kansen. Na twintig minuten kon Chery een lange bal oppikken en richting het doel gaan. Vermeer redde knap. Een paar minuten later moest Vermeer opnieuw reddend optreden, nadat Nelom een terugspeelbal verprutste. Ditmaal was het Mimoun Mahi die de bal er eigenlijk in moest schieten, maar ook hij stuitte op de Feyenoord-keeper.

Pas na bijna een half uur spelen kreeg Feyenoord zijn eerste kans, maar die was wel direct raak. Elvis Manu kwam goed door op de linkerkant en zette de bal voor op Toornstra. Met een gelukje kwam de bal daarna voor de voeten van Clasie, die vanaf binnen de zestien hard uithaalde: 0-1. FC Groningen kreeg aan het einde van de eerste helft loon naar werken, toen Higler een vrije trap gaf aan de thuisploeg. De bal lag recht voor het doel, maar wel op 31 meter afstand. Dat bleek geen probleem voor Chery, die bal prachtig achter Vermeer krulde: 1-1.

In de tweede helft ging het tempo bij de uitploeg omhoog en werden de ruimtes op het veld groter. Het leverde kansen op voor Feyenoord, maar zoals vaker dit seizoen bleken de Rotterdammers moeilijk tot scoren te komen. Eerst was het Lex Immers, die van dichtbij het doel onder vuur kon nemen, maar over de bal heen maaide. Even daarna kreeg Kazim-Richards een perfecte voorzet op het hoofd, maar hij wist de bal niet op doel te krijgen. De grootste kans voor Feyenoord was echter voor Jens Toornstra. Een voorzet van Nelom stuiterde door, nadat Kappelhof de bal verkeerd inschatte. Toornstra kon vanaf drie meter de bal intikken, maar had teveel tijd nodig en zag Padt voor zich opduiken.

Tien minuten voor het einde stond het publiek van FC Groningen op de banken, maar Dennis Higler keurde een doelpunt van Botteghin terecht af. Uit een hoekschop kopte De Leeuw de bal strak in, maar opnieuw was het Vermeer die redding kon bieden. Botteghin kon de bal daarna in een leeg doel schuiven, maar deed dat in buitenspelpositie. De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Groningen invaller Juninho Bacuna. De jonge speler kreeg een lange bal van Antonia onder controle en passeerde zijn directe man. Vermeer stond ver uit zijn doel en Bacuna besloot tot een lobje. Zijn weergaloze poging ging centimeters naast.

De wedstrijd kende een aggressief slot. Na een opstootje tussen Kieftenbeld en El Ahmadi maakte invaller Khalid Boulahrouz volgens Dennis Higler een slaande beweging. Boulahrouz kreeg direct rood en mocht vertrekken. Het was een vreemd einde aan een verder vriendelijke wedstrijd. Feyenoord brengt zichzelf met het gelijkspel in Groningen weer in de problemen. AZ heeft later vanmiddag de kans het verschil met de derde plek te verkleinen tot drie punten. Bij FC Groningen malen ze niet om het gelijkspel: daar draait alles om de wedstrijd van aankomende zondag. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd