Milan verliest op Friuli en dreigt Europees voetbal te missen

25 april 2015, 20:04

AC Milan lijkt voor het tweede seizoen op rij naast een Europees ticket te gaan grijpen. De formatie van de geplaagde trainer Filippo Inzaghi leed zaterdag een terechte nederlaag bij Udinese (2-1), waardoor het gat naar de Europese plaatsen later dit weekend kan oplopen tot negen punten.

Het Stadio Friuli in Udine wordt verbouwd, waardoor het decor voor Udinese - AC Milan niet heel fraai was. Dat leek ook zijn weerslag te hebben op het spel, want voor rust waren echte kansen schaars. Wel toonde Udinese de meeste aanvallende intenties en dat was in het tweede bedrijf niet anders, waarmee de winst van de thuisploeg verdiend was.

In de 58ste minuut kwam Udinese op voorsprong via Giampiero Pinzi, die scoorde nadat hij de bal voor de voeten kreeg bij een hoekschop. Emmanuel Agyemang-Badu tekende ruim een kwartier later voor de 2-0. De middenvelder verschalkte Milan-keeper Diego Lopez van dichtbij, nadat de sluitpost een afstandsschot van Udinese nog wel had kunnen keren. Giampaolo Pazzini kopte AC Milan in de slotfase terug in de wedstrijd, maar meer zat er niet in voor i Rossoneri. Marco van Ginkel en Nigel de Jong hadden een basisplaats bij AC Milan.

Met 43 punten bezet AC Milan de negende plaats in de Serie A. Nummer zes Fiorentina, dat het laatste Europese ticket in handen heeft, kan de marge zondag vergroten tot negen punten. De equipe uit Florence, halvefinalist in de Europa League, krijgt dan visite van laagvlieger Cagliari.