Van Gaal: "Verwacht dat Giggs mijn opvolger zal zijn"

Van Gaal: "Verwacht dat Giggs mijn opvolger zal zijn"

25 april 2015 – Als Louis van Gaal de deur bij Manchester United definitief achter zich dichttrekt, hoeft de club volgens de coach niet ver te zoeken naar een opvolger. Van Gaal ziet in Ryan Giggs, nu de assistent van de Nederlander in Manchester, de geschikte kandidaat om het roer over te nemen als de oud-bondscoach stopt. De Nederlander heeft in Manchester nog een contract tot 2017.

"Ik verwacht dat Giggs de nieuwe coach van de club is als ik vertrek", zegt Van Gaal tegen Sky Sports. "Ik heb nu de eindverantwoordelijkheid, maar Giggs verricht zeer goed werk voor mij. Hij weet de spelers te raken en doet het uitstekend." De manager is verbaasd door de werklust van de legendarische oud-speler van de club. "Ik moet toegeven dat ik niet verwacht had dat hij zo hard zou werken. Hij is echt een harde werker."

Van Gaal ziet overeenkomsten tussen de coach Giggs en José Mourinho, de trainer van Chelsea. "Hij ziet het spel erg goed, net als José. Maar het coachen van een groep is iets wat je moet leren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021