Simons baalt: "Zo'n kans krijg je niet vaak"

24 april 2015, 08:04   Bijgewerkt: 24 april 2015, 10:32

In de herfst van zijn carrière lonkte de halve finale van de Europa League voor Timmy Simons, maar het mocht niet zo zijn voor de oud-PSV'er. Met Club Brugge verloor hij donderdag in de kwartfinale van het Europese bekertoernooi van Dnjepr Dnepropetrovsk. Het werd, na de 0-0 in de heenwedstrijd, in Kiev 1-0 voor Dnjepr.

Het resultaat was even slikken voor Simons, vooral omdat het enige doelpunt viel uit een van richting veranderd schot. De goal kwam op naam van invaller Evgeniy Shakhov. "Zo'n kans krijg je niet vaak", zegt hij op de clubsite over de lonkende halve finale. "Om er dan uit te gaan door een afgeweken bal, terwijl we praktisch de hele wedstrijd foutloos speelden, is zeer jammer."

"We wisten dat Dnjepr met Konoplyanka en Luchkevych snelle vleugelspelers had die graag op de counter spelen. We hebben ons één keer laten verrassen, maar het was er één te veel", vervolgt Simons.

Op het doelpunt na viel donderdag weinig te beleven in de wedstrijd tussen Dnjepr en Club Brugge. Simons: "Zo'n wedstrijd is altijd een schaakspel, waarbij beide ploegen elkaar uit de tent willen lokken. Na een gesloten eerste helft probeerden we iets te creëren in de tweede helft, maar dan krijg je het deksel op de neus."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen