Abidal lanceert stichting tegen kanker bij kinderen

22 april 2015, 17:08

Eric Abidal heeft een stichting ('Eric22Abidal') opgericht, die steun biedt aan kinderen met kanker. De voormalig profvoetballer wist zelf leverkanker te overwinnen en heeft vandaag (woensdag) op een persconferentie in Barcelona bekendgemaakt dat hij het initiatief gelanceerd heeft.

"De stichting moet jongeren helpen die getroffen zijn door de ziekte. Wij weten wat de patiënten en families nodig hebben", sprak de oud-speler van onder meer FC Barcelona, AS Monaco en Olympiakos volgens Belga. "Ik wil een goed voorbeeld zijn, omdat ik de ziekte zelf heb overwonnen", voegde de Fransman toe.

De organisatie helpt en begeleidt zieke kinderen en jongeren en heeft het doel om de levenskwaliteit van jonge kankerpatiënten te verbeteren. "Door te sporten, vergeet je de ziekte. Je komt in contact met gezonde mensen en neemt een voorbeeld aan hen", aldus Abidal, die op 2 mei een wielerevenement tussen Londen en Barcelona organiseert. De opbrengst hiervan gaat naar een instituut dat leveraandoeningen onderzoekt.

De stichting van Abidal heeft zich gevestigd in Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen