Barcelona wint ook thuis simpel van inspiratieloos PSG

Barcelona wint ook thuis simpel van inspiratieloos PSG

21 april 2015 – FC Barcelona heeft zich ten koste van Paris Saint Germain geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Na de 3-1 winst in het Parc des Princes, won Barcelona vanavond (dinsdag) ook in eigen stadion. Dit keer werd PSG met 2-0 opgerold door twee doelpunten van Neymar.

Barcelona begon met een riante uitgangspositie aan de return tegen PSG. Mede door twee doelpunten van uitblinker Luis Suárez hadden de Catalanen met 3-1 gewonnen in Parijs. In het eigen Camp Nou was het daarom niet nodig om tot het uiterste te gaan. Toch begon coach Luis Enrique met zijn droomaanval van Suárez, Lionel Messi en Neymar, samen goed voor achttien van de 21 doelpunten van Barça in het miljoenenbal dit seizoen.

Trainer Laurent Blanc zei vooraf geen zin te hebben om voor spek en bonen naar Spanje af te reizen. Toch was zijn ploeg niet bij de les in de beginfase. Vooral verdedigend zag het er niet goed uit bij PSG. Na iets minder dan een kwartier spelen liep Andrés Iniesta zomaar drie man voorbij om de bal vervolgens met de perfecte snelheid bij Neymar af te leveren. De Braziliaan omspeelde doelman Salvatore Sirigu en tikte simpel de 1-0 binnen.

Daarna waren de bezoekers wel wakker. Een paar keer werd koers naar voren gezet, maar al snel nam Barcelona het weer over. Tien minuten voor rust zorgde dat voor de 2-0. Dani Alves zette de bal op maat voor en Neymar mocht daarna helemaal vrij inkoppen, ruststand: 2-0.

In de tweede helft was het aan alles te merken dat de wedstrijd gespeeld was. Barcelona had geen behoefte zich nog overmatig in te spannen en Paris Saint Germain was niet bij machte om er nog een spektakel van te maken. Veelzeggend was dat een schot van Zlatan Ibrahimovic, dat werd gepareerd door André Ter Stegen, het hoogtepunt moest zijn van het tweede bedrijf, eindstand: 2-0.

gerelateerd