Plek bij eerste vijf kan Roda JC niet meer ontgaan

Plek bij eerste vijf kan Roda JC niet meer ontgaan

20 april 2015 – Roda JC Kerkrade is zeker van een plek bij de eerste vijf in de Jupiler League. De afgelopen seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde ploeg pakte maandagavond een puntje op bezoek bij Jong PSV (1-1) en kan daardoor niet meer buiten de top vijf van de ranglijst vallen.

Een plek bij de eerste vijf is belangrijk in de Jupiler League, omdat de nummers twee tot en met vijf de eerste ronde van de nacompetitie mogen overslaan. Roda stroomt nu pas een ronde later in, hetzelfde geldt voor FC Eindhoven. De nummers vier en vijf van de competitie zijn, met nog drie duels te spelen, FC Emmen en FC Volendam.

Roda JC dankte het puntje in Eindhoven aan Tom van Hyfte. Hij tikte van dichtbij binnen, nadat PSV-keeper Jesse Bertrams een strafschop van Danny Schreurs gestopt had. Via de vuisten van Bertrams ging de bal naar de rechterkant van het strafschopgebied, waar Hicham Faik er rap bij was. Hij legde breed op Van Hyfte, die simpel scoorde.

Over de gegeven penalty mocht Roda JC overigens niet klagen. Niet alleen hing er een luchtje van buitenspel aan de aanval waaruit deze toegekend werd, ook de overtreding zelf was allesbehalve zwaar. Licht contact tussen PSV'er Augustine Loof en Schreurs bleek echter genoeg voor een strafschop. In de eerste helft had aanvoerder Clint Leemans de beloften van PSV met een fraai doelpunt op voorsprong gezet.

De wedstrijd tussen Jong FC Twente en Jong Ajax eindigde maandagavond in 1-0. Hidde ter Avest scoorde in de Grolsch Veste voor de beloften uit Enschede, die de ploeg uit Amsterdam nu tot op drie punten genaderd zijn. Op plek elf van de ranglijst is Jong Ajax nog wel altijd de beste beloftenploeg van de competitie.

gerelateerd