Aston Villa stunt tegen Liverpool en bereikt FA Cup-finale

19 april 2015, 18:14   Bijgewerkt: 19 april 2015, 18:21

In de competitie knokt het tegen degradatie, maar mogelijk krijgt het seizoen toch nog een mooi einde voor Aston Villa. De ploeg van Ron Vlaar en Leandro Bacuna bereikte zondag de finale van de FA Cup, door Liverpool in de halve eindstrijd verrassend met 2-1 te verslaan.

En dus zal Steven Gerrard niet het afscheid bij Liverpool krijgen waarop hij had gehoopt. De clubicoon vertrekt komende zomer naar de Verenigde Staten en droomde van de winst van de FA Cup in zijn laatste seizoen bij The Reds. Liverpool kwam na een half uur nog wel op voorsprong tegen Aston Villa. Jores Okore en Fabian Delph van Aston Villa kregen de bal allebei niet weg en uiteindelijk profiteerde Philippe Coutinho op aangeven van Raheem Sterling.

Aston Villa wist het met Vlaar en Bacuna in de basis toch nog om te draaien. Met zijn negende goal in de laatste zeven wedstrijden herstelde Christian Benteke in de 36ste minuut het evenwicht. Delph was de assistgever en tekende in de 54ste minuut zelf voor de beslissende 2-1 na een fraaie aanval. Liverpool ging daarna nog wel op jacht naar de gelijkmaker en scoorde ook, maar een treffer van Mario Balotelli in de slotfase werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

In de finale op 30 mei op Wembley neemt Aston Villa het op tegen Arsenal. De Londenaren zegevierden zaterdag in de andere halve eindstrijd, na verlenging, over tweedeklasser Reading (2-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen