AS Roma evenaart Lazio op 'remisemiddag' in Serie A

19 april 2015, 17:19

In de Serie A zijn vier van de vijf wedstrijden van zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. Onder meer AS Roma bleef steken op een remise. De Giallorossi wisten in het eigen Stadio Olimpico niet te winnen van laagvlieger Atalanta Bergamo (1-1), maar kwamen op de ranglijst wel op gelijke hoogte met nummer twee Lazio, dat zaterdag de topper van koploper Juventus met 2-0 verloor.

Voor Urby Emanuelson was een belangrijke rol weggelegd tegen de club waar hij in het begin van het seizoen niet aan bod kwam. Een overtreding op de Nederlandse linkspoot vormde de aanleiding tot een strafschop, die Atalanta-goaltjesdief Germán Denis wist te benutten. Op dat moment, de 23ste minuut, had Francesco Totti (foto) de score geopend namens Roma. Het clubicoon verzilverde ook een penalty. Roma kwam ondanks een veldoverwicht niet verder dan 1-1 tegen de nummer zeventien.

Bij het duel tussen Chievo Verona en Udinese (1-1) was de treffer van Sergio Pellissier opmerkelijk. De geslepen spits van Chievo passeerde Marco van Basten namelijk op de lijst met all-time topcorers van de Serie A. Een overwinning leverde het niet op. Omdat Sassuolo en Torino (1-1) en Empoli en Parma (2-2) ook gelijkspeelden, is Palermo de enige Serie A-club die zondag wist te winnen. De ploeg van Sicilië won met 2-1 van Genoa.

Zondagavond (20.45 uur) staan Inter en AC Milan tegenover elkaar in de Derby della Madonnina.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen