Ajax én NAC vergeten zichzelf te belonen in 0-0 gelijkspel

19 april 2015, 16:50

Ajax en NAC hebben de punten gedeeld in een wedstrijd zonder treffers. In de Amsterdam ArenA kon de thuisploeg niet overtuigen, ondanks een aantal goede mogelijkheden. Ook de bezoekers uit Breda vergaten zichzelf te belonen in de strijd tegen degradatie: 0-0. De uitslag was uiteindelijk wel terecht, aangezien beide partijen geen vuist wisten te maken en slordig om gingen met de kansen.

De beste mogelijkheden in Amsterdam waren toch echt voor NAC. De Brabanders combineerden er bij vlagen flink op los, met name op het middenveld. Jeffrey Sarpong, Joeri de Kamps en Demy de Zeeuw vonden elkaar vlekkeloos, waardoor het elftal van Robert Maaskant een handjevol goede kansen wist te creëren. De bezoekers waren vooral gevaarlijk via oud-Ajacied Sarpong en smaakmaker/topscorer Adnane Tighadouini, die Ricardo van Rhijn niet de makkelijkste middag bezorgde.

Toch vocht Ajax zich, zeker in de tweede helft, goed terug. Het trok de wedstrijd langzaam naar zich toe en kwam steeds een stap dichter bij de openingstreffer. Anwar El Ghazi kopte de bal over uit een corner en Daley Sinkgraven raakte snoeihard de lat uit een vrije trap. Zeker na de langverwachte rentree van Viktor Fischer speelde de thuisploeg wat vuriger. De jonge Deen raakte in februari vorig jaar zwaar geblesseerd, en moest lang wachten en trainen om topfit terug te komen. Fischer was gretig en zorgde voor veel gevaarlijke acties aan de zijkant. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen