Go Ahead Eagles zorgt voor sensatie: "We leven nog"

19 april 2015, 15:38

Go Ahead Eagles schreef zondagmiddag historie. De Deventenaren wisten in het verleden nog nooit in De Kuip te winnen, maar slaagden hier voor het eerst in. De ploeg van coach Dennis Demmers won met 0-1 bij Feyenoord, waardoor het nog kans heeft om de nacompetitie te ontlopen. Bovendien werd een reeks van zes nederlagen op rij beëindigd.

"In de rust vroeg ik de spelers wat we gingen doen in de tweede helft", zo begon Demmers na afloop van het duel zijn verhaal tegen de NOS. "Het stond 0-0, we hadden op dat moment een punt in handen. We gaan voor de drie punten, zeiden ze. De spelers hebben gelijk gekregen", glimlacht de trainer, die voor de derde maal als eindverantwoordelijke op de bank zat bij Go Ahead.

"Natuurlijk is het onverwacht", realiseert Demmers zich. "Zeker in de eerste helft kregen zij kansen, maar ze scoorden niet. Dan begin je er vanzelf in te geloven. Zolang je in leven blijft, kun je ook winnen. Jules Reimerink schiet hem uiteindelijk prachtig binnen, maar dit is een geweldige teamprestatie", aldus de coach, die concurrenten als NAC Breda en Heracles Almelo weer in zicht heeft. "We zetten druk op die ploegen, maar we maken pas een vreugdedans als we veilig zijn."

Matchwinner Reimerink was blij met zijn winnende treffer. "Ik was teleurgesteld dat ik op de bank moest beginnen, maar ik heb daar niet moeilijk over gedaan. Na die goal was ik eigenlijk heel rustig. Heel apart, want ik was superblij. Dit was in ieder geval ongelooflijk belangrijk. We leven nog."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen