Bayern met tweede keus langs Hoffenheim, Dortmund wint

18 april 2015, 17:41   Bijgewerkt: 18 april 2015, 17:47

Bayern München heeft zich hersteld van de pijnlijke nederlaag in de Champions League bij FC Porto (3-1) van woensdag. Vandaag (zaterdag) won de koploper van de Bundesliga met een veredeld b-elftal met 0-2 van TSG Hoffenheim. Borussia Dortmund won op eigen veld simpel met 3-0 van SC Paderborn en ook Bayer Leverkusen boekte een overtuigende zege. Het thuisduel met Hannover 96 ging eenvoudig met 4-0 gewonnen.

Vijf minuten voor de pauze schoot Rode de bezoekers met een fraai schot op voorsprong. Het leek het enige doelpunt in het duel, maar Hoffenheim-verdediger Andreas Beck gleed in extremis de bal knullig in eigen doel, waardoor de eindstand op 0-2 bepaald werd. Bayern was de bovenliggende partij in de uitwedstrijd en dat kwam mede door de passieve houding van Hoffenheim, dat geen vuist wist te maken. Zo beleefde Bayern een vrij rustige aanloop naar het cruciale duel met Porto van dinsdag. Voor Hoffenheim is de nederlaag vervelend, want de ploeg van Markus Gisdol is hierdoor al vier duels op rij zonder overwinning.

Bayer Leverkusen verkeert in bloedvorm en heeft de fraaie zegereeks vanmiddag een vervolg gegeven. Op eigen veld werd Hannover met 4-0 verslagen en daardoor is de zevende competitiezege op rij een feit voor de nummer vier van de Bundesliga. Een Champions League-ticket lijkt de equipe van Roger Schmidt dan ook niet meer te kunnen ontgaan. Tegen Hannover werden de vier goals verdeeld over beide helften. Ömer Toprak en Julian Brandt scoorden voor rust, na de pauze deden Kyriakos Papadopoulos en Stefan Kiessling, die zijn zevende goal van het seizoen maakte, ook een duit in het zakje.

Hertha BSC en 1. FC Köln hebben na 29 duels evenveel punten in de competitie. In Berlijn bleken de teams dan ook aan elkaar gewaagd, het werd 0-0 op het veld van Hertha.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen