Van Gaal heeft het op de rit: "Juiste balans in team"

18 april 2015, 15:54

Zijn start in Engeland was zeer moeizaam, maar inmiddels heeft Louis van Gaal de criticaster behoorlijk de mond gesnoerd. Met Manchester United won de coach de laatste zes competitiewedstrijden en staat hij op de derde positie in de Premier League. Dit weekend wacht Van Gaal de moeilijke uitwedstrijd bij koploper Chelsea.

De oud-bondscoach van Oranje won vorige week de stadsderby van rivaal Manchester City met 4-2. "We hebben toen erg goed gespeeld", zegt Van Gaal op de website van zijn broodheer. "Alleen het eerste kwartier was niet goed van ons. Wij zijn in staat zeer goed te spelen, maar we kunnen het nog niet negentig minuten laten zien. We maken een ontwikkeling door en worden steeds meer de ploeg die ik graag wil zien. Ik denk dat de juiste balans nu in het team zit."

Van Gaal heeft met personele problemen te maken voor de wedstrijd tegen Chelsea. "We hebben vier blessures en twee op posities waar we geen andere spelers hebben. Dat is lastig", aldus de coach, die Michael Carrick, Marcos Rojo, Daley Blind, Jonny Evans en Phil Jones moet missen.

Wie wel van de partij is in Londen, is Juan Mata. De Spanjaard, die vorige week nog scoorde tegen Man City, begint waarschijnlijk in de basis tegen zijn oude club. "Ik heb tegen hem gezegd dat deze wedstrijd zeer speciaal is voor hem", vertelt Van Gaal. "Normaliter stel ik spelers altijd op tegen hun oude club, dus waarschijnlijk speelt Mata gewoon."

De kraker op Stamford Bridge begint vandaag (zaterdag) om 18.30 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen