Sparta plukt verdediger Dijkstra weg bij SC Cambuur

18 april 2015, 12:38   Bijgewerkt: 18 april 2015, 13:29

Mart Dijkstra maakt de overstap van SC Cambuur naar Jupiler League-club Sparta. De verdediger, die in Leeuwarden een aflopend contract had, stapt na dit seizoen transfervrij over naar de club uit Rotterdam. Sparta maakt de komst van Dijkstra, die voor drie jaar getekend heeft, via de officiële kanalen bekend.

De 24-jarige verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, is de eerste aanwinst van Sparta voor het nieuwe seizoen. "Wij hadden Mart Dijkstra al lange tijd in het vizier en de laatste weken maakte hij een goede indruk op ons in de Eredivisie bij SC Cambuur", verklaart directielid Leo Beenhakker het vastleggen van Dijkstra op de clubsite. "Mart is een speler die zowel centraal achterin als controlerend op het middenveld kan spelen. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd van 24 heeft hij na een seizoen Topklasse bij Harkemase Boys de laatste vier seizoenen bij sc Cambuur meer dan 60 wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en Eredivisie."

Dijkstra heeft zin in het avontuur in Rotterdam. "Mijn contract bij Cambuur liep af aan het einde van dit seizoen. Nadat Sparta contact had opgenomen was ik er al snel uit met de club. Ik heb een mooie periode gehad bij sc Cambuur met het kampioenschap als hoogtepunt. Het lijkt me een mooie stap om mijn carrière op Het Kasteel te vervolgen."

Dijkstra, die dit seizoen elf competitieduels speelde voor de Friezen, kwam in de zomer van 2011 over van de amateurs van Harkemase Boys.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen