De Boer tevreden over Ligeon: "Maakt een goede indruk"

18 april 2015, 11:24

Frank de Boer is zeer te spreken over de ontwikkeling die Ruben Ligeon doormaakt bij NAC Breda. De in de winterstop verhuurde verdediger van Ajax is een vaste waarde bij de ploeg uit Brabant en maakt een prima indruk op De Boer, die echter nog niet weet of de rechtsachter na dit seizoen een kans krijgt in Amsterdam.

"Ik moet zeggen dat Ruben de laatste weken een heel goede indruk maakt", zegt De Boer in De Telegraaf. "Dat komt ook door hoe NAC voetbalt: in de omschakeling, met Sarpong die veel naar binnen komt. Dan komt Ruben in zijn kracht als hij kan opstomen. Dat is een heel grote kwaliteit. We moeten hem goed evalueren. Is hij van het niveau dat we bij Ajax graag willen? Of streven we een hoger niveau na. We hebben hem niet voor niks verhuurd, natuurlijk. Hij moest speelminuten maken in de eredivisie. Hij heeft stappen gemaakt. Of het genoeg is, moeten we nog beslissen."

Ajax krijgt zondag NAC op bezoek. Voor De Boer betekent dat een weerzien met huurling Ligeon, maar ook een hereniging met oud-Ajacieden Jeffrey Sarpong en Joeri de Kamps. "NAC heeft met Jeffrey, Joeri en Ruben drie ex-Ajacieden in de gelederen die wel iets willen laten zien", verwacht de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen