KNVB schorst bijtende amateur voor tien wedstrijden

17 april 2015, 23:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op 21 maart vond er in het amateurvoetbal een bijtincident plaats. Jerry van Staa, speler van eersteklasser DETO Twenterand, zette zijn tanden in de schouder van Thomas Smedema. Nadat het slachtoffer, een speler van Vroomshoopse Boys, een foto op Facebook plaatste kwam de KNVB in actie. De voetbalbond heeft de bijter voor tien wedstrijden geschorst.

Smedema zette de foto daags na de wedstrijd op zijn Facebookaccount. Van Staa ontkent te hebben gebeten en gaat in beroep bij de KNVB. Overigens reageerde Smedema met een klap op de beet van zijn tegenstander en is hij daar twee duels voor geschorst door de KNVB.

De begeleidende tekst die Smedema bij de foto op Facebook zette: "Tijdens de 'derby' tegen Deto Twenterand besloot een speler mij in de rug te bijten tijdens de wedstrijd. Een lage en laffe streek. Zijn trainer en de scheidsrechter waren niet dapper genoeg hem van het veld te halen. Morgen maar even contact opnemen met de KNVB en hopen dat zij hier iets tegen doen. Zo'n persoon hoort toch niet thuis op het voetbalveld?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen